Kerstmarkt in Oberhausen

Doe uw kerstaankopen dit jaar in Oberhausen!

Als je op zoek bent naar een origineel uitje tijdens de kerstvakantie of in een weekend in december of november, dan is het bezoeken van een kerstmarkt erg de moeite waard. Tijdens een kerstmarkt is er genoeg vermaak voor het hele gezin. In Duitsland is het dus ook traditie om met het hele gezin naar een kerstmarkt te gaan. Je kunt er gezellig wandelen onder verlichte kraampjes en straatjes, lekker eten en drinken, leuke dingen kopen zoals kerstartikelen en andere spulletjes. Daarnaast zijn er vaak activiteiten, zoals schminken, een ijsbaan, kinderactiviteiten en andere activiteiten. Het is een gehele dag weg die voor veel mensen een van de leukste dagjes uit is van het hele jaar.

Reisorganisaties bieden de mooiste dagtochten aan naar Oberhausen. Reis al vanaf 12,- met de bus met reisorganisaties als Oad Reizen of Citytijger naar het Duitse Oberhausen. Je krijgt in de stad voldoende tijd om de leukste Kerstaankopen te doen!

Locaties in de stad
In Oberhausen is er één locatie van de kerstmarkt. Deze locatie is bij het terrein van het grote winkelcentrum CentrO. Dit ligt aan de Centroallee in Oberhausen, iets buiten het centrum. Omdat daar de ruimte voor de markt is, is het een groot opgezette kerstmarkt. Dit is handig, want je zit niet met ruimtegebrek wat je wel eens kan hebben als de kerstmarkt in het centrum is. Omdat de hele markt aangekleed wordt met lichtjes en kerstartikelen krijg je alsnog een gezellige sfeer.

Kerstmarkten in het algemeen
Als je naar een kerstmarkt gaat, weet je in elk geval zeker dat je een hele dag weg bent. Vaak bestaat een kerstmarkt uit een groot aantal onderdelen. Zo zijn er kraampjes met eten en drinken en plekken waar je gezellig kan eten. Daar zijn vaak ook vuurkorven. Verder zijn er kraampjes met artikelen die je kan kopen. Buiten dat zijn er vaak attracties voor kinderen en volwassenen, een ijsbaan bijvoorbeeld, zodat je een hele dag vermaak hebt.

Data van de kerstmarkt
De kerstmarkt in Oberhausen loopt lange tijd, namelijk van 17 november tot 23 december. De markt is elke dag open, van 11.00 tot 22.00 uur. Hierdoor maakt het niet uit wanneer je naar de kerstmarkt gaat, elke dag is het om dezelfde tijden open. Er is ook een kleine markt in de stad die andere openingstijden heeft, meer aan het einde van de dag. In elk geval kan je er de hele dag vermaak vinden en hoef je je niet te binden aan bepaalde dagen en openingstijden.

Kerstmarkten

Andere Kerstmarkten

Kerstmarkt in Oberhausen

Als je op zoek bent naar een origineel uitje tijdens de kerstvakantie of in een weekend in december of november, dan is het bezoeken van een kerstmarkt erg de m...

Kerstmarkt in Keulen

Rondom de kerst is er een traditie in Duitsland die steeds meer aandacht krijgt, namelijk, de kerstmarkt. De kerstmarkt is iets wat steeds populairder wordt en ...