Kerstmarkt in Düsseldorf

Bezoek de leukste kerstmarkt van Duitsland!

Als je nog op zoek bent naar een leuk uitje rondom de kerstdagen, dan moet je zeker eens een kerstmarkt bezoeken. In Nederland is de kerstmarkt nog niet heel bekend en populair, maar er worden wel regelmatig busreizen georganiseerd vanuit Nederland naar een kerstmarkt in Duitsland. Daar is het een traditie om in elke stad een kerstmarkt te organiseren rondom kerst. Op deze markt is voldoende te doen, denk aan eten bij eetkraampjes, lichtshows bekijken, kerstspulletjes kopen en andere activiteiten. Voor het hele gezin is er voldoende te doen, zo zijn er activiteiten voor kinderen en voor volwassenen. Het is dus een dag voor plezier en vermaak voor het hele gezin, dus bekijk eens wat de opties zijn.

Locaties in de stad
De kerstmarkt in Düsseldorf bestaat uit een aantal verschillende locaties. Ten eerste is er een markt op de Marktplatz, de grote markt van Düsseldorf. Op deze kerstmarkt staat de oude ambacht centraal, dus beroepen uit het verleden zoals een smid of glasblazer worden getoond op deze markt. Op de FlingerStrasse loop je door een straat, die de Marktplatz met de Heinrich Heine Platz verbindt. Op de Heinrich Heine Platz is een engeltjesmarkt. Verder zijn er kraampjes en activiteiten op de Schadowplatz, Stadtbruckchen, Gustaf Grundgens Platz en Konigsallee.

Dingen te doen op de kerstmarkt
Op de kerstmarkt in Düsseldorf is meer dan voldoende te doen. Aan de locaties te zien is er op elke plek in de stad een net iets andere insteek van de kerstmarkt. Zo is er een markt die meer gericht is op handelswaar, er zijn markten die een thema hebben, zoals de engeltjesmarkt, maar er zijn ook markten die puur draaien om eten en drinken. Alle markten met elkaar zorgen ervoor dat het een dag vol vermaak en plezier wordt.

Data van de kerstmarkt
De kerstmarkt in Düsseldorf bestaat gelukkig uit meerder dagen en je bent dus niet gebonden aan een bepaald weekend of aan een bepaalde dag om er heen te gaan. Het is een meerdaags evenement. De kerstmarkt is van 17 november 2016 tot 23 december 2016. Hij is elke dag open vanaf 11.00 tot 20.00 of 21.00. Op vrijdag en zaterdag is de markt open tot 21.00, op de andere dagen tot 20.00. Verder is de markt gesloten op 20 november.

Kerstmarkten

Andere Kerstmarkten

Kerstmarkt in Oberhausen

Als je op zoek bent naar een origineel uitje tijdens de kerstvakantie of in een weekend in december of november, dan is het bezoeken van een kerstmarkt erg de m...

Kerstmarkt in Keulen

Rondom de kerst is er een traditie in Duitsland die steeds meer aandacht krijgt, namelijk, de kerstmarkt. De kerstmarkt is iets wat steeds populairder wordt en ...