Kerstmarkt in Berlijn

Een sprookjesachtige belevenis op de kerstmarkt in Berlijn!

Een van de leukste dingen om te doen rondom de kerstdagen is het bezoeken van een kerstmarkt. In Nederland is de kerstmarkt nog niet zo bekend, maar een kerstmarkt is eigenlijk een markt waarop kraampjes en andere activiteiten zijn die iets te maken hebben met kerst. Zo zijn er eet en drinkkraampjes, is de kerstman aanwezig, worden er activiteiten georganiseerd zoals kerstkaarten maken en zijn er attracties zoals een ijsbaan aanwezig. En dit is nog niet eens alles wat er allemaal te doen is op een kerstmarkt.

In Nederland staat de kerstmarkt nog een beetje in de kinderschoenen, maar in het buitenland worden er elk jaar kerstmarkten georganiseerd. Vooral in Duitsland is de kerstmarkt een traditie die in elke stad zijn eigen invulling krijgt. De kerstmarkt in Berlijn behoort tot de top 10 kerstmarkten en is dus zeker het bezoeken waard.

Locaties in de stad
Omdat de kerstmarkt zo populair is geworden, is er niet meer één locatie in de stad waar de kerstmarkt is. In Berlijn heb je op de Gendarmenmarkt de grootste kerstmarkt. Bij Gedachtniskirche is de meest traditionele kerstmarkt die iets kleiner is dan die bij Gendarmenmarkt. Op Potsdamer Platz heb je ook een markt die iets meer gericht is op kinderen, daar is ook een ijsbaan te vinden. Een kerstmarkt die iets wegheeft van een kermis vind je op Alexander Platz.

De invulling van de kerstmarkt in Berlijn
In Berlijn is de invulling van de kerstmarkt erg verschillend. De ene markt is traditioneel, wat inhoudt dat het echt een markt is. Je kunt er dus spulletjes kopen voor kerst, maar ook lekker eten en drinken. De kraampjes zijn houten hutjes waardoor het een gezellig karakter heeft. Je hebt tegenwoordig ook markten met kermissen, markten met een ijsbaan of een combinatie hiervan. Er is dus van alles te vinden en afhankelijk van je voorkeur is er een kerstmarkt naar jouw voorkeur.

Data van de kerstmarkt
In Berlijn zijn er dus verschillende locaties en deze zijn niet allemaal op het zelfde moment open. Over het algemeen loopt de kerstmarkt van 21 november 2016 tot 1 januari 2017. De markt is dagelijks open van 11.00 tot 22.00. Dit geldt in elk geval voor de Gendarmenmarkt, de andere markten kunnen iets andere openingstijden aanhouden maar het zal ongeveer hetzelfde zijn. Soms is de markt op vrijdag en zaterdag nog langer open, tot ongeveer 22.30 of 23.00.

Kerstmarkten

Andere Kerstmarkten

Kerstmarkt in Oberhausen

Als je op zoek bent naar een origineel uitje tijdens de kerstvakantie of in een weekend in december of november, dan is het bezoeken van een kerstmarkt erg de m...

Kerstmarkt in Keulen

Rondom de kerst is er een traditie in Duitsland die steeds meer aandacht krijgt, namelijk, de kerstmarkt. De kerstmarkt is iets wat steeds populairder wordt en ...