Kerstmarkt in Keulen

Bezoek een van de grootste kerstmarkten van Duitsland!

Rondom de kerst is er een traditie in Duitsland die steeds meer aandacht krijgt, namelijk, de kerstmarkt. De kerstmarkt is iets wat steeds populairder wordt en dat is niet vreemd, want het is een leuk uitje rondom de kerstdagen en in een land als Duitsland is het traditie dat je daar heen gaat rondom de kerstdagen. Het is dus zowel voor de mensen die op de markt een kraam hebben, als de mensen die erheen gaan, erg leuk. In Duitsland is in elke stad wel een kerstmarkt te vinden en daarom is het leuk om te kijken naar welke stad jij zou willen gaan met jouw kerstmarktuitje. Elke stad heeft zijn eigen charme en eigen markten, maar je kunt er vanuit gaan dat het overal heel erg mooi en gezellig is.

Locaties in de stad
In Keulen vind je één van de grootste kerstmarkten van de wereld. Er zijn op 6 pleinen in het centrum markten te vinden. De oudste kerstmarkt vind je op de Neumarkt. Daar is het erg klein en knus, maar daar is het nog steeds erg gezellig. De grootste sfeer vind je op het Domplein. Daar is de grootste markt te vinden en daar geeft de Dom een bijzondere sfeer aan de kerstmarkt. Op de andere pleinen zijn ook kerstmarkten te vinden.

Een kerstmarkt op het water
Er is in Keulen zelfs een hele bijzondere kerstmarkt. Deze kerstmarkt bevindt zich op het water. Er is een groot schip dat in de rivier ligt en dienst doet als kerstmarkt. Op het schip zijn verschillende kraampjes gebouwd, die niet al te groot zijn. Zo kan je er wat eten en drinken, je kunt er kleine souvenirtjes kopen en je kunt er gezellig zitten. Het is vlakbij het Chocolademuseum te vinden in de rivier die door Keulen stroomt.

Data van de kerstmarkt
De kerstmarkt in Keulen loopt erg lang door. De kerstmarkt loopt van 21 november 2016 tot 23 december 2016. De verschillende kerstmarkten hebben allemaal hun eigen openingstijden. Bij de Dom is de markt open van 11.00 tot 21.00. Bij de Neumarkt is de markt ook open van 11.00-21.00. De Alter Markt is open van 11.00 tot 22.00. De markt in het water is open van 11.00 tot 21.00. De andere markten zijn ongeveer ook om deze tijden open.

Verzekerd op reis naar de Kerstmarkt? Ideaal om er zeker van te zijn dat je voor alle medische kosten en bagagekosten gedekt bent. Een kortlopende Reisverzekering is dan een aanrader.

Kerstmarkten

Andere Kerstmarkten

Kerstmarkt in Oberhausen

Als je op zoek bent naar een origineel uitje tijdens de kerstvakantie of in een weekend in december of november, dan is het bezoeken van een kerstmarkt erg de m...

Kerstmarkt in Keulen

Rondom de kerst is er een traditie in Duitsland die steeds meer aandacht krijgt, namelijk, de kerstmarkt. De kerstmarkt is iets wat steeds populairder wordt en ...